Solutii complete pentru degivrare - EvoLuce | experiente care ilumineaza

Du-te la conținut
DEGIVRARE

SISTEME PENTRU DEGIVRARE
Degivrarea se referă la multitudinea de tehnici care duc la topirea zăpezii și gheții, cât și la prevenirea înghețului fluidelor.
Sistemele de degivrare pentru exterior constă în rețele de cabluri electrice încălzitoare, așezate sub suprafețele care se doresc dezghețate și protejate de straturile de zăpadă, de la trepte, rampe auto și alei, până la jgheaburi de apă și acoperișuri. Zonele în care este instalat sistemul de topire a gheţii şi zăpezii sunt în permanenţă uscate şi astfel sunt evitate împrăştiatul sării, îndepărtarea zăpezii cu lopata sau pagubele provocate de îngheţ.
Datorită progreselor tehnologice, sistemele de degivrare au devenit din ce în ce mai accesibile și versatile, existând acum posibilitatea instalării lor atât în fabrici – în jurul conductelor cu fluide al căror îngheț trebuie prevenit – cât și în aleea din fața casei și în treptele de la intrare.

PENTRU CASĂ
Iarna este unul din cele mai epuizante anotimpuri, atât pentru oameni cât și pentru casele lor. Efortul pe care trebuie să-l depunem pentru a ne asigura siguranța și confortul accesului în casă poate fi epizant, iar stresul la care este supusă însăși casa în lunile de iarnă nu poate fi neglijat:
  • Acoperișul este forțat să suporte o greutate mult mai mare în cazul depunerii de zăpadă, agravând orice defect de construcție sau slăbiciune a materialelor.
  • Sistemul de colectare a apei pluviale (jgheaburi, burlane) este supus la un stres formidabil, în special în cazul înghețului apei în burlane.
  • Aleile, treptele și căile de acces în casă și împrejurul ei sunt degradate de îngheț și devin adeseori impracticabile și dificil de curățat.
Toate aceste probleme sunt adresate și rezolvate deosebit de elegant de un sistem electric de degivrare. Aceste sisteme constă în cabluri electrice poziționate într-o rețea astfel concepută încât să prevină înghețul apei pe suprafețele dorite, prin generarea unei cantități de caldură minim-necesare opririi acestui proces.
Ele sunt controlate printr-o serie de senzori (de umiditate și temperatură); sistemul se activează automat în funcție de informațiile pe care le transmit acești senzori, prevenind înghețul mult inainte ca acesta să poată deveni o problemă (prin acumularea de zăpadă întărită sau a unui strat gros de gheață).

PENTRU COMPANII
Multe sectoare de afaceri depind de anumite condiții legate de materialele pe care le folosesc și de căile de acces la platformele de depozitare. Spațiile largi, destinate schimbului de mărfuri, pot deveni extrem de periculoase în timpul iernii, dar și țevile prin care se transportă fluide cu risc de îngheț.
Orice fluid, fie că se dilată sau că se contractă în timpul înghețului, poate distruge infrastructura în care este stocat sau transportat prin intermediul acestui proces. Depunerea substanțială de zăpadă poate avea efecte extrem de neplăcute în cazul serelor sau a spațiilor de depozitare cu structură de rezistență mai delicată.
Sistemele electrice de degivrare adresează fără probleme și această suită de riscuri, permițând desfășurarea activității industriale sau comerciale în siguranță deplină și având costuri minime de întreținere.
Sistemele electrice de degivrare pot proteja atât platformele de schimb de mărfuri, cât și rețelele de țevi, serele și spațiile de depozitare, eliminând astfel în mod complet orice costuri neprevăzute care pot apărea cu atât de multă ușurință în timpul iernii.
Înapoi la cuprins